Dieta garściowa

Dieta garstkowa nie zalicza się do jednego z najczęstszych metod na utratę wagi. Kobiety próbujące błyskawicznie zmniejszyć wagę, najczęściej uciekają się niemniej jednak do nieco surowych diet, które w większości wypadków zapewniają niestety słabe rezultaty. Z niniejszej diety korzysta mnóstwo znakomitości, które potrzebują błyskawicznych rezultatów. Dieta garstkowa, garściowa bądź dieta pięciu garści – albowiem pod wskazanymi terminologiami funkcjonuje zazwyczaj – polega na jedzeniu pięciu posiłków na dzień. Reguły banalne, zaś rezultaty dość imponujące.
 
Jak sama nazwa pokazuje, treść ukrywa się dosłownie i w przenośni… w garści. Każdy z pięciu posiłków musi mieścić się w jednej garści. Pokarmy powinno się przyjmować co 2,5 ewentualnie 3 godz (5 max – 6). Za każdym razem wolno spożyć tak wiele, jak wiele utrzymasz w Twojej garści. Reguły radykalne i podobne do diety minimalizującej dobowe spożycie kalorii do 800 czy 1000. W garści dorosłego człowieka może zmieścić się 250 gram posiłku, to znaczy tyle, ile na przykład ryżu wsypanego do jednej szklanki. Powinno się jeść rozsądne, zdrowe oraz realnie jak najbardziej odżywcze pokarmy. Podstawowymi elementami diety garściowej są zielone warzywa (sałata, szparagi, brokuły), pełne ziarna zbóż, ryby, drób, krewetki, a mianowicie białko i inne pożywne i sycące składniki. Dieta garściowa wyklucza z repertuaru artykuły bogate w tłuszcze nasycone. Każdy, kto pragnie słuchać wytycznych diety, winien wyrzec się smażonych dań i głównie czerwonego mięsa. Oczyszczająca organizm jest woda i to pita w znacznych ilościach pomiędzy posiłkami. Dla amatorów kawy dieta może stać się zbawieniem, albowiem można pić kawę oraz zieloną herbatę. Na nieszczęście, nie więcej niż filiżankę na dzień. Jak podają badania, zastosowanie diety zapewnia satysfakcjonujące wyniki. Dzięki jej zażywaniu, w trakcie 4 tyg. można pozbyć 5, a nawet 6 kg.
Publikacja „Dieta garstkowa. 140 przepisów na zdrowie”, autorstwa dr Anne Lewitt zwróciła nadzieję setkom kobiet na odkrywcze tworzenie pokarmów w taki sposób, by prędko i efektywnie zgubić parę kilogramów. Autorka „Jedzenie to leczenie” – znanej książki – zaręcza, że dieta jest znakomita dla tych, którzy chcą schudnąć, natomiast zarazem nie umieją odstąpić od lubianych potraw. Stosownie z pomysłem dr Lewitt, która przejęła władzę nad rozumami i talerzami wielu osób, dieta musi zostać naszym stylem życia, wzbogacając ją w sport, jedzenie, rozrywkę i odpoczynek. Jej spojrzenia na te kwestie przypominają do złudzenia ujęcia starożytnych Greków. Wszystko można zmierzyć, a satysfakcjonująca część koniecznych artykułów pomieści się w łódeczce z dłoni. Znana dietetyczka i pomysłodawczyni projektu „Skuteczne odchudzanie” sugeruje 140 przepisów. Każdy z nich upraszcza włączenie w życie diety, a jego zorganizowanie pochłania malutko czasu. Najistotniejsze, że nie będziemy wyczuwać głodu. Autorka objaśnia, jak przyrządzać potrawy i jeść, by przejmować największą część składników niezbędnych organizmowi.
Książka wzbogacona jest o tablice, które wspomogą rozeznać się w normach na energię. Książka to fenomenalny informator także dla tych, którzy pragną prowadzić zdrowy tryb życia i oferować organizmowi należytą porcję składników. Przepisy są usystematyzowane odpowiednio z porami roku oraz wzięciem pod uwagę odpowiednich warzyw w danym okresie. Wszystkie przepisy dopełniono o wyraźne dane na temat tego, co zawiera ile czego.
Przypuszczalnie wystarczy zaledwie pobrać sprawy w swoje ręce, i należytą porcję produktów w garść i wziąć się do włączania w życie diety, przy użyciu której poczujemy się lepiej, zdrowiej i lżej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz