Przyroda wykształciła
milion lat temu dyspozycję dla procesu przemiany materii. Dwieście lat temu
ludzie zobaczyli proces z cukrem, potem z mąką białą jak również polerowanym
ryżem. W ówczesnych okresach było to niezmiernie istotne. Poprzez to odmieniono
produkcję naturalnych wyrobów na wytwarzanie tych przetwarzanych. Trzustka jest
narażona na niebezpieczeństwo, gdy pojawiają się obce i szybkie cukry:
Przekazuje wtenczas zastrzyk insuliny do krwi. Hormon ten powoduje iż ludzie
tyją.
Nie do wyobrażenia - czyż nie?!
Matka Natura obdarowuje nas „wyszczuplającymi”, jak również
tymi "tuczącymi”. Aby pojąć to zjawisko
powinno przebyć się krótki ekstrakurs do świata węglowodanów.
Wówczas znajdzie się uzasadnienie. Jedno należy podkreślić, iż Matka Natura nie
pragnie ludziom przesyłać insuliny. Hormon powoduje przyrost wagi lecz również
zmianę samych żywieniowych nawyków.
Jeżeli człowiek zjada cukier
ze słodyczy, skrobi ziemniaczanej i zbożowych produktów, czy pochodzący z
warzyw błonnik a także owoców -to dostarcza do
organizmu węglowodany. Różnią
się one od siebie substancjami i stworzone są z prostych cukrów. Najmniejszą
cząstką cukrów jest glukoza. Czym więcej jednostek zostaje połączonych ze
sobą, to bardziej scalony jest cukier.
Cecha ta dowodzi, iż są cukry
proste i złożone. Cukry proste znajdują się w cukrze spożywczym a także
produktach pszennych. Jedząc te artykuły, dawka cukru wędruje do krwi, co
powoduje, że stan węglowodanów ogromnie
wzrasta. Natomiast trzustka zaczyna
wydzielać znaczne ilości insuliny.
Właśnie przez to krew rozpoczyna być odseparowana przed molekułami glukozy, jakie przesuwają się do miejsc , w których
człowiek nie widzi ich, to znaczy do
tłuszczowych komórek. To przyczynia się do tycia.
Insulina w tym wypadku jest nadzwyczaj korzystna. Pomaga powstrzymać, ażeby węglowodan nie kumulował się we krwi oraz nie podnosił niebezpiecznego pułapu. Insulina chroni człowieka przed dużą dawką cukrów przez co gromadzi je szybko w komórkach tłuszczowych. Nastręcza się jednak zapytanie jak temu zapobiec?
Odpowiedź na takie pytanie jest prosta: w miejsce cukrów prostych ludzie powinni jeść złożone, jakie można znaleźć przykładowo w ziemniakach jak również produktach zbożowych. wymienione jako pierwsze ciało rozpuszcza na proste cukry, a to chwile trwa. Dlatego że trzeba na to znacznej ilości okresu , to trzustka nie potrzebuje tworzyć insuliny na „dużych obrotach”. Przez taki rozkład, złożone cukry kierowane są bezpośrednio do krwi wolno , jako glukoza. Insulina bez kłopotu je przekształca. Wpływa to korzystnie na figurę.
Czyli jest to bardzo łatwe. Ludzie mogą jeść wszystko jednak wyłącznie artykuły z prawidłowych i zalecanych spożywczych grup. Również czekolada polecana jest , gdy zawiera w sobie przynajmniej 60% kakao. Temat cukrów prostych nie istnieje wówczas. Kiedy jednak skonsumuje się trochę ciasta, to wtedy przez przynajmniej pięć godzin po konsumpcji, tłuszczowe komórki są zablokowane. Czynnik wyzwalania tłuszczu jest przez to zakłócony. Nie wspomogą również wyszczuplające hormony, jakie wyzwalają się dzięki cudownej recepturze IQ-Weight-Management. Wówczas nie pomoże nawet uprawianie sportu.
Powinno się wystrzegać się „szybkich” cukrów, znajdujących się w takich produktach jak: musli słodzone, płatki kukurydziane, pieczywo białe, rogaliki, polerowany ryż, kluski, makaron, cukier, frytki, lody, słodycze, potrawy „z proszku”, słodzone soki, lemoniada, piwo i wiele innych.
Winno się jeść na
przemian złożone cukry, jakie znajdują się w następujących produktach: musli
pełnoziarniste (bez cukru), akacjowy miód, dżem niesłodzony, chleb
pumpernikiel, żytni chleb, chleb pełnoziarnisty, chleb otrębowy, naturalny ryż,
razowy makaron, ziemniaki, świeże warzywa, świeże owoce, sałatki, owocowe i
warzywne soki, orzechy i inne.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń